BIOGRAFIE - CURRICULUM VITAE

Gerda van Donk begon op negen-jarige leeftijd met vioolspelen op de muziekschool in Zwolle. Ze kreeg les van Jeanne Ramaer. Toen ze vijftien was begon ze ook met altviool. Ze studeerde hoofdvak viool aan de conservatoria van Zwolle en Groningen bij Jan Hulst, Jeanne Lemkes en Remy Baudet.

Ze speelde in het Regionaal Jeugdorkest, het Nationaal Jeugdorkest, Nederlands Studenten Kamerorkest en het Riciotti Ensemble.

Na haar studie maakte ze o.a. deel uit van kamermuziekgezelschap Nova Zembla ; een ensemble bestaande uit blazers en strijkers, dat zich toelegde op het spelen van onbekend en hedendaags repertoire. Ook verzorgde Nova Zembla kindervoorstellingen.

Tot juli 2014 werkte zij als docent viool/altviool bij CQ. Momenteel geeft zij samen met een aantal collega's les aan de Hooggoorns 24 in Emmen. Daarnaast is zij o.a. concertmeester van de Filharmonie Noord. dat samenwerkt met veel koren uit de Noordelijke Provincies, maar ook met bijv. Popgroep De Kast. Recentelijk speelden zij nog met Grootkoor Noord in het Concertgebouw in Amsterdam het Requiem van W. A. Mozart en Mass of the Children van J. Rutter . Ook werkte zij mee aan een operaproject in Amsterdam-West met uitvoeringen in het Westerpark en het Erasmuspark.

Met pianocollega Gerard van der Laan en cellocollega Christiaan Thomasius vormt zij het Gaudioso pianotrio. Met dit ensemble treedt zij regelmatig op.